Universele en Algemene Helptekst

Handleiding van het programma.

Als u voor het eerst met het Microloon programma start, kunt u voor u begint de helpteksten raadplegen. Via de F1-toets kunt u deze oproepen en over elke rubriek informatie krijgen. Ook is er een handleiding in het programma opgenomen.

Waar staat u in het programma?

U kunt aan de bovenste balk van het scherm zien, waar u zich op dat moment in het programma bevindt. Zie het voorbeeld hieronder. De Administratie van de Beginner BV staat nu open in het onderdeel looncomponenten. Hier vandaan kunt naar een onderdeel van het programma. Ook al is Looncomponenten geopend, dan kunt u toch naar Aanpassen | Werknemers of elk ander gewenst onderdeel om daar gegevens op te roepen.

De Hoofdmenubalk of Werkbalk, Knoppenbalk en de Titelbalk.

Klik >> hier voor meer informatie over het hoofdmenubalk

HoofdMenuMetAdm

Via de menubalk of werkbalk kan een nadere keuze gemaakt worden. Met de knoppenbalk kan een bewerking worden uitgevoerd.

De Titelbalk gebruiken.

Selecteren op kolom; Door op één van de kolommen van de titelbalk te klikken worden de gegevens geselecteerd op die kolom. Daarna kunt u het veld zoeken gebruiken om in de kolom te zoeken.
Kolombreedte aanpassen; Dit kan door met de muisaanwijzer in de titelbalk tussen twee kolommen te gaan staan, de linker muisknop ingedrukt houden en naar links of naar rechts schuiven.
Kolommen zelf indelen; Door de linker muisknop op een kolom in de titelbalk ingedrukt te houden kan men die kolom verslepen en verplaatsen. Zo kunt u de kolommen naar eigen wens indelen.
Terug naar de standaardinstelling; Klik met de rechter muisknop in de titelbalk en kies voor kolommen standaardiseren.

Menu en/of Werkbalken subschermen:

Periode Tabbladen