Fiets van de zaak (Stamgegevens werknemer)

Beknopt

Stappenplan

Achtergrondinformatie

Uitzonderingen

Voorbeeld

 

Voor een lease fiets betaal je een vast bijtellingspercentage van 7% voor het privegebruik.

 

Vanaf 1 januari 2020 moeten werknemers ook voor hun lease fiets een bedrag optellen bij hun inkomen, waarover ze belasting betalen. De forfaitaire bijtelling voor het privé gebruik van een zakelijke fiets is vastgesteld op 7 procent van de waarde. Een lease fiets kost daardoor een paar euro per maand.  De bijtelling wordt niet meegegeven in de aangifte loonheffingen.

 

Omdat dit weer een nieuw tabblad genereert in de toch al met tabbladen overvolle werknemersstam, hebben we ervoor gekozen de tabs voor zowel de fiets van de zaak als de auto van de zaak facultatief te maken. Deze worden, net als het tabblad voor de 30%-expatregeling, alleen getoond wanneer hiervoor in de tab Belasting het betreffende vinkje wordt aangezet.

werknemers - tabblad IKV - fiets van de zaak

Wanneer de fiets van de zaak is ingericht en een berekening gemaakt wordt voor een werknemer met bijtelling fiets, dan controleert Microloon of er een looncomponent is ingericht voor de fiets (Extra aanduiding 81). Voor het inrichten van de looncomponent zie Stappenplan. Als deze er niet is geeft Microloon hiervan een melding.