Individueel Ontwikkelbudget in de CAO Retail Non Food (Stappenplan)

Beknopt

Stappenplan

Achtergrondinformatie

Uitzonderingen

Voorbeeld

Het Individueel Ontwikkelbudget (IOB) bedraagt € 150 per werknemer per jaar en wordt in 12 maandelijkse termijnen berekend. De opgave dient u in via het programma Microloon   Connect bij "De Leerrekening".

Voor een juiste inrichting volgt u de onderstaande procedure:

Op administratieniveau volgt u stap 1 tot en met 3.

Via Bestand | Wijzigen administratie tabblad BTER sectie Aan te leveren BTER selecteert u de rubriek De Leerrekening (STAP 1).

adm-bter de leerrekening.zoom70

In de tab De Leerrekening vult u de bijbehorende rubrieken, deze rubrieken zijn verplichte velden om in te vullen (STAP 2).

- In de rubriek Startdatum geeft u een datum in, deze datum is nodig om aan te geven vanaf welke periode de berekende gegevens moeten worden aangeleverd via Afdrukken | Periodieke gegevens | Opgaven BTER | De Leerrekening). Alle perioden vóór deze datum worden hier dan voor aanlevering genegeerd.

- De API Token (Personal Access Token PAT),  is een sleutel (lange tekenreeks) die nodig is voor de autorisatie. U ontvangt deze informatie van De Leerrekening (als de werkgever zich heeft aangemeld en uw aanvraag is verwerkt) via de e-mail.  De API Token (Personal Access Token PAT) kunt u vanuit de e-mail (met de muis of toetsenbord) kopiëren en in Microloon plakken. Een API Token (Personal Access Token PAT) geldt per werkgever. Hebt u een administratiekantoor en meerdere werkgevers in sector 17 Retail Non Food of 17 Retail Non Food (Woning)? Dan vraag u per werkgever de PAT aan en voert u die ook per werkgever in Microloon in.

Stappen voor Kopiëren en Plakken van de tekenreeks vanuit de mail met de muis

-Navigeer met de muisaanwijzer naar de tekenreeks, klik tweemaal op het woord. De geselecteerde tekst is nu gemarkeerd.
-Klik met de rechtermuisknop op de tekst er verschijnt een popup menu kies hier voor Kopieer.
-In Microloon plakt u de tekst door op het Kopieer icoon te klikken (STAP 3).

Sectie Contactpersoon vult u de gegevens van de contactpersoon in met uw eigen gegevens.

Klik op Opslaan en Terug.

AANLEVEREN OPGAVE

In dit voorbeeld gaan wij ervan uit dat de periode die u wilt aanleveren reeds is aangemaakt via Aanpassen | Periode en Bewerken | Toevoegen.

Via Afdrukken | Periodieke gegevens | Opgaven BTER | De Leerrekening.

afdrukken-periodieke gegevens-opgave bter-deleerrekening.zoom50

U maakt een aangiftebestand aan voor de desbetreffende periode: Per maand of Per 4-weken.

opties-afdrukken bter-deleerrekening instellingen.zoom50

Als u bij Afdrukken naar kiest voor Printer of Opslaan in PDF en u drukt op OK dan wordt de opgave aangemaakt. Alle werknemers moeten in de aangifte meegenomen worden ook als er geen deelname verplichting is. U ziet op het overzicht dus ook werknemers staan met een ander CAO code, loonheffingskorting nee, uitzendkrachten, weekendhulpen, vakantiekrachten en de DGA.

De opgave zendt u in via Microloon Connect. Als de rubriek Microloon Connect tonen is geselecteerd wordt het programma automatisch voor u opgestart.

MICROLOON-CONNECT STARTEN

-        automatisch bij het aanmaken van de Pensioenopgave door de rubriek 'Microloon Connect tonen' te selecteren

-        via het menu Opties | Microloon Connect tonen

-        via snelkoppeling (indien beschikbaar) op uw bureaublad

MICROLOON CONNECT

Als Microloon Connect is opgestart controleert u eerst met welke versie u werkt via Help | Info, de inzending is alleen mogelijk vanaf versie 8.1.19. Download Microloon Connect hier. Bij het downloaden zal u gevraagd worden naar een gebruikersnaam (dit is uw registratienummer) en uw wachtwoord (dit is uw activeersleutel van het huidige jaar).

micrloon downloads.zoom50

Inrichting in Microloon Connect

Via Bestand | Instellingen | Overig | IN IOB selecteert u de rubriek “InzendAccount De Leerrekening”. Klik op de OK button om de instelling te bewaren.

Verzenden van de aangifte

De opgave aan de Leerrekening die in Microloon is verwerkt naar de Printer of PDF wordt automatisch opgeslagen in de MLData map van Microloon. Bij het opstarten van Microloon Connect wordt de folder gescand en alle gevonden aangiftes die nog niet verzonden zijn opgehaald en in de map Postvak uit van Microloon Connect geplaatst.

De aangifte(s) verzendt u door in het menu voor Berichten Alles verzenden en ontvangen te klikken.

Op de verzonden aangifte ontvangt u een retour melding, zie hiervoor de map Postvak retour.

MLConnectIOB