Journaalpost (Achtergrond)

Beknopt

Stappenplan

Achtergrondinformatie

Uitzonderingen

Voorbeeld

 

Journaalpost en afdelingen.

Om de periodieke journaalpost te kunnen vervaardigen met daarop de betreffende grootboekcodes, deze kunnen bij de Afdelingen worden ingevoerd.

 

Koppeling met boekhoudprogrammas.

In het afdelingenbestand kunt u per administratie één of meerdere afdelingen benoemen. In sommige boekhoudprogramma's worden de afdelingnummers automatisch de kostenplaatsnummers en in andere boekhoudprogramma's moet het kostenplaatsnummer in het rekeningnummer worden opgenomen.

Tevens geeft u hier per afdeling per looncomponent aan, op welk rekeningnummer en eventueel welk tegenrekeningnummer geboekt moet worden. Bij sommige financiële programma's is het verplicht een tegenrekening in te vullen. Bij andere programma's hoeft dit niet.

 

Journaalpost en looncomponenten.

In het looncomponentenbestand is in de rubriek Altijd op journaalpost? standaard een keuze gemaakt. De looncomponenten waarvoor dit doorgaans de bedoeling is, zijn hier standaard geactiveerd. Er kunnen situaties zijn, waarin u die waarde zelf dient aan te passen.

 

Journaalpost en grootboekschema.

Onderstaand vindt u een overzicht zoals de journaalpost wordt afgedrukt in MICROLOON, waar aan een grootboekrekeningen zijn gekoppeld.

De looncomponent nummers komen ook op het overzicht.

 

JPmetGRBrek