Journaalpost (Uitzonderingen)

Beknopt

Stappenplan

Achtergrond informatie

Uitzonderingen

Voorbeeld

 

 

In een administratie met zowel week- als maandloners is het meestal de bedoeling de boeking voor de financiele administratie toch gewoon per maand te laten plaatsvinden. In het Microloon programma bestaat de mogelijkheid dit te realiseren. U gebruikt hiervoor het 'Periodenummmer boekhouding'.

 

Wijziging van het periodenummer boekhouding.

U kiest in de Stamgegevens periode voor de rubriek 'Periodenummer boekhouding'. Hier wordt doorgaans voor elke periode in de loonadministratie hetzelfde periodenummer boekhouding vermeld als het periodenummer. Maar wanneer u bijvoorbeeld week- en maandloners heeft binnen dezelfde administratie en u wilt zowel de week- als maandloners steeds per maand via de journaalposten verantwoorden.

 

U handelt dan als volgt:

U voert in de perioden 1 t/m 5 (week 1 t/m 5 van de weekloners) als periodenummer voor de boekhouding '1' in.

De perioden 1 t/m 5 verschijnen dan op dezelfde journaalpost.

Voor de maandloners geldt dat  u in periode 1 het  periodenummer boekhouding 1 moet blijven.

Resultaat hiervan is, dat alle boekingen voor zowel de week- als maandloners dan in periode 1 van de boekhouding geboekt worden.

Klik >> hier voor meer informatie over periodenummers boekhouding

 

Periodieke journaalpost over een kwartaal of het gehele jaar.

Indien u de periodieke journaalpost per kwartaal of per jaar wilt vervaardigen, kent u op eenzelfde wijze voor de betreffende perioden een zodanig periodenummer boekhouding aan die periode toe, waardoor bijvoorbeeld de journaalpost voor het eerste kwartaal de boekingen van periodenummers 1, 2 en 3 bevat.