Journaalpost en boekhoudprogramma's

Voorbeeld

Naast het vervaardigen van de periodieke journaalpost via de printer bestaat de mogelijkheid om de periodieke journaalpost  door te boeken naar een financieel pakket. Bij de Stamgegevens van de administratie kunt u aangeven hoe u de journaalpost(en) wilt vervaardigen. U maakt uw keuze in de rubriek 'Koppeling financiële software'.

U heeft in deze rubriek de volgende keuzemogelijkheden:

1. Geen
2. Een financieel pakket (ruime keuzes).

Bij keuze 1 gaan we er vanuit dat u de journaalpost handmatig in uw boekhoudprogramma inbrengt. Er kan alleen een journaalpost worden afgedrukt.

Bij keuze 2 wordt er naast een afdruk van de journaalpost ook een bestand aangemaakt dat u kunt inlezen in uw boekhoudprogramma. In het dialoogscherm van de journaalpost komen daarvoor ook rubrieken bij.

Naam van het bestand.

Het boekhoudprogramma verwacht een bepaalde naam van het bestand, dat kan per boekhoudprogramma verschillen. Raadpleeg uw boekhoudprogramma hiervoor. Vaak hebben deze bestanden de extensie ASC of CSV.

Klik >> hier voor meer informatie over de journaalposten