PGGM UPA (Stappenplan)

Voorbeeld

STAPPENPLAN

Inrichting Administratie
Inrichting Werknemer
Aanmaken Pensioenopgave
Inrichting Microloon Connect
FAQ

Inrichting Administratie

Via Bestand | Wijzigen administratie wijzigt u de betreffende administratie en gaat naar tabblad BTER en zet u een vinkje bij PGGM (UPA Pensioenaangifte). U opent  tab PGGM (UPA Pensioenaangifte) en u vult hierin het Leveranciersnummer, Relatienummer en de contact gegevens van de werkgever zelf in.

Adm-BTER-PFZW

Inrichting Werknemer

Via Aanpassen | Werknemers geeft u op tabblad BTER per werknemer op, of de werknemer aangeleverd moet worden bij de pensioenuitvoerder, door de rubriek te selecteren.

Wn-BTER-PFZW

Aanmaken Pensioenopgave

Nadat de perioden verloond zijn en de aangifte moet worden ingestuurd gaat u via het menu naar Afdrukken | Periodieke gegevens | Opgaven BTER | PGGM (UPA Pensioenaangifte). U komt in het volgende dialoogscherm.

AfdrPensioenAangiftePFZW

Tip! Selecteer eerst een overzicht op het scherm (zonder verwerking) zodat u het overzicht eerst kunt bekijken )controleren'.

Indien u de het afdrukverslag naar de printer toestuurt of in PDF opslaat, wordt er een bestand aangemaakt.

Voordat de pensioenopgave verwerkt kan worden, moet u eerst de inzender gegevens invullen. Wanneer u een administratie voor iemand anders verzorgd bijvoorbeeld administratiekantoren vult u hier de gegevens van uw eigen administratiekantoor in. Let op! dit geldt ook voor het leveranciersnummer. U voert in de rubriek ´Leveranciersnummer´ het nummer van uw eigen administratiekantoor in.

Inzenders Gegevens PGGM

Inrichting Microloon Connect

Via Opties | Microloon Connect, kunt u de programmatuur voor het verzenden van de aangifte opstarten.

Controleer in Microloon Connect via het menu Bestand | Instellingen | Aanleveringen | Pensioenen | PFZW of de Settings van uw UPA account zijn ingevoerd:

- gebruikersnaam

- wachtwoord

MLConnectPensAangiftePFZW2

Vragen over uw UPA account worden niet door de helpdesk van Microloon behandeld, neem hiervoor contact op met uw pensioenuitvoerder.

FAQ

- Bij het aanmaken van de opgave BTER geeft Microloon de volgende melding 'Bij OP pensioenregeling 8xxx moet ook een AP-pensioenregeling worden opgegeven'.

Microloon voert, vanaf 2022-AA versie, een controle uit in de stamgegevens van de werknemer tab Pensioen. Als er een regeling voor Ouderdomspensioen is geactiveerd dan bent u ook verplicht om de bijbehorende AP-regeling met dezelfde kenmerk te activeren.

Tip!

Als u in de tab Pensioen staat klikt u op Wijzigen.

Klik vervolgens achter een vrij beschikbaar looncomponent op de knop met ..., zo kunt u de AP-regeling erbij zoeken. Als u in dit scherm op Wijzigen klikt dan kunt u het regelingkenmerk controleren via de tab Overige. Klik vervolgens op Annuleren en Terug en op Kiezen om de pensioenregeling aan de stamgegevens toe te voegen.

Klik vervolgens op Opslaan om de wijziging te bewaren.

in de aangifte.

- Waarschuwing bij het verzenden van de aangifte 'Bericht kon niet succesvol worden verzonden' met de foutmelding 'Er is een onverwachte fout opgetreden.

Deze melding is intern geregistreerd onder code '637417258855981140'.

Neem contact op met de pensioenuitvoerder onder vermelding van het logfile (code) nummer in dit voorbeeld het nummer wat begint met 6371…

Bij PFZW zouden zij aan de hand van deze code meer informatie kunnen geven waarom er een fout is opgetreden. Veelal is er een technische storing en kunt u op een later tijdstip de aangifte opnieuw inzenden.