Voorbeeld berekening op het scherm

U had zojuist  een onderstaand voorbeeldberekening in beeld. Dit voorbeeld hoeft niet actueel te zijn, omdat er door u in de stamgegevens, wijzigingen kunnen zijn aangebracht die deze berekening beïnvloedt.

VoorbeeldBerekening

Opnieuw berekenen.

Kies daarom eerst in dit scherm voor Wijzigen en vervolgens voor Opslaan. Pas dan maakt het programma opnieuw de berekening op basis van eventueel gewijzigde stamgegevens. In dat geval bent u verzekerd van een actuele berekening.

Wijzigingen in de Stamgegevens die de berekening kunnen beinvloeden.

Nadat een periode berekend is kunt u later altijd nog wijzigingen aanbrengen. Om de berekening te kunnen wijzigen is het soms nodig om mutaties in de stamgegevens aan te brengen via het hoofdmenu:

Bestand | Programmavariabelen
Aanpassen  | Werknemers,
Aanpassen | Loon- of Dagcomponenten.

De wijziging doorvoeren in de berekening.

Om dat te bereiken kiest u vanuit het hoofdmenu Aanpassen | Werknemers, selecteer de betreffende werknemer en druk op de F10 toets (Details), dubbelklik op de periode die u wilt wijzigen en kies voor 'Wijzigen'.

Door deze werkwijze wordt de reeds eerder berekende periode herberekend. Klik vervolgens op 'Opslaan', hiermee wordt dezelfde periode weer berekend aan de hand van de meest recente stamgegevens.

Als u vervolgens weer kiest voor ‘Voorbeeld’ verschijnt op uw scherm de actuele berekening.