Microloon Starters workshop (online)

Een must voor nieuwe gebruikers

Algemeen

Deze workshop is bestemd voor hen die nog geen of weinig ervaring hebben met het Microloon programma.

Cursusinhoud blok 1: Invoeren ‘Stamgegevens’

De volgende onderwerpen komen in dit blok aan de orde:

• Programmastructuur en basisbeginselen.
  • Het invoeren van werkgever en werknemersgegevens (fulltimer, parttimer, oproepkracht).

Cursusinhoud blok 2: Regelingen & componenten

De volgende onderwerpen komen in dit blok aan de orde:

• Dag- en looncomponenten en de relatie tot elkaar
  • Reserveringsregelingen (Vakantiebijslag, 13e maand)
  • Inzicht krijgen in Pensioenregelingen

Cursusinhoud blok 3: Loonberekeningen maken

De volgende onderwerpen komen in dit blok aan de orde:

• Het begrip “periode”
  • Loonberekeningen
  • Diverse periodieke overzichten
  • Extra modules in Microloon

Benodigdheden online workshop

De online instructie wordt met behulp van het programma “Teamviewer” uitgevoerd. Microloon zal u voor de start van deze instructie middels een e-mail uitnodigen deel te nemen aan een ‘Meeting’. Als u op deze meeting-link klikt dan wordt u automatisch verbonden met de Microloon instructie Meeting. Per meeting zullen er maximaal 10 deelnemers aansluiten. Het spreekt voor zich dat een goede internetverbinding bijdraagt aan een succesvolle instructie.

De cursusleider zal de verschillende schermen met u doornemen, u kijkt dan op uw eigen scherm mee met de instructeur. Omdat we u graag actief willen laten deelnemen, raden wij u aan om een 2e scherm of computer paraat te hebben. Op dit 2e scherm logt u in op uw eigen Microloon-licentie en kunt u in uw eigen administratie of in de DEMO-administratie oefeningen verrichten.

Zorg dat u onderstaande paraat heeft:

• Inloggegevens van uw Microloon-licentie
  • Goed werkende computer of laptop met 2e scherm of 2ecomputer/laptop
  • Goede internetverbinding
  • Rustige omgeving voor goede concentratie

Praktisch

De online cursus zal om 9:45 uur starten door de digitale verbindingen te initiëren, waarna om 10:00 uur de instructie zal beginnen tot maximaal 12:00 uur (2 uur).

De kosten per blok bedragen € 90,-. U kunt desgewenst per blok boeken, maar wij adviseren u de gehele workshop te volgen. Bij boeking van de gehele workshop (3 blokken) krijgt u 10% korting op de prijs.

Vooropleiding

Voor deze workshop heeft u geen specifieke vooropleiding nodig. Enige kennis van de Nederlandse wetgeving op het gebied van salarisadministratie is echter aanbevolen.

OVER MICROLOON

Met het Microloon programma is het mogelijk voor ieder type MKB-onderneming zelf, eenvoudig en snel de loonadministratie te voeren. Online verlonen kan met CASH Lonen, wat volledig gebaseerd is op de vertrouwde en bewezen Microloon software. Microloon is een product van Visma CASH.

VISMA CASH